Hälsosamma kakor ~ Veganska och glutenfria

halsosamma-kakor-glutenfria.jpg

Inlägget är i samarbete med Smiling och deras schyssta nötter!

 

Superlätta hälsosamma kakor att baka på endast fyra ingredienser och som dessutom är glutenfria.

Japp! Det är precis vad jag tänkt bjuda på för recept idag.

Okej, så vad som är hälsosamt tolkas olika för var och enmen vad jag personligen syftar på med hälsosamt med dessa kakor är att de innehåller inget tillsatt socker alls utan sötman kommer helt från frukt.

Kakorna är gjorda på helt naturliga ingredienser och det faktum att de faktiskt är kakor som innehåller så mycket fint tycker jag gör att man kan kalla de hälsosamma.

Nog diskuterat från min del, hoppas du gillar dessa kakor.

Kakorna blir krispiga till kanterna och mjuksega i mitten. Jag fullkomligen älskar de, och de är så lätta att göra!

Glöm inte att använda glutenfria havregryn om du inte tål gluten, annars är det inte så noggrant. :)

 

 

Glutenfria kakor utan vitt socker

(- ca 18 små hjärtan)

 

½ påse Smiling jordnötter (62,5g)
½ övermogen banan
50g torkade dadlar utan kärnor
2 dl havregryn

 

 

 

Gör så här

1. Värm upp ugnen till 200°C.

2. I en mixer, mixa jordnötterna till ett nötmjöl. Mixa gärna lite längre så att mjölet börjar klumpa sig aningen genom att oljan börja gå ur nötterna.

3. Mosa banan och tillsätt till mixern. Mixa till det liknar jordnötssmör.

4. Skär dadlarna i små bitar. Tillsätt till mixern och mixa till en någorlunda slät smet/deg uppkommit.

5. Ta ur degen ur mixern och knåda in havregrynen.

6. Klä en plåt med bakplåtspapper. Ta en bit deg och tryck ut kakdegen i en pepparkaksform med fingrarna.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter.

Ät till exempel i samband med träning eller till mellis, eller varför inte dekorera din smoothiebowl med dessa söta hjärtan?

havrekakor-glutenfria-oljefria.jpg

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Pinterest & Bloglovin

/ Madeleine