Vegansk mannafrutti med silkestofu

Vegansk mannafrutti med silkestofu

Proteinrik mannafrutti är ett perfekt mellanmål att ha förberett i kylen.

För inte så längesedan publicerade jag ett recept på ett proteinrikt rismellanmål “risifrutti” och detta är uppföljaren. Att preppa sina egna mellanmål är inte bara näringsrikt men också budget-vänligt.

För mig är det oerhört tacksamt att förbereda mellanmål & något som underlättar vardagen på många sätt. Njut av en god mellis! 💚

Lämna gärna en kommentar om du har några frågor & var så vänlig & läs noteringarna längst ned i detta inlägg.

Vegansk mannafrutti med silkestofu

200-300g osötad sojadryck (2-3 dl)
100g växtbaserad matlagningsgrädde (1 dl)
70g grahamsgryn / mannagryn (1 dl)
——-
400g silkestofu (1 förp yipin silkesmjuk tofu)
1 msk vaniljsocker


Gör så här

  1. Koka först gröt på grahamsgryn eller mannagryn.

    I en kastrull, tillsätt sojadryck & havregrädde. Värm till sjudande. Vispa därefter i grahamsgryn & låt koka upp under konstant vispning. Använd med fördel en ballongvisp & en kastrull med non-stick beläggning.

  2. Lägg på lock & sänk spisens temperatur till medel-låg. Låt koka i cirka 3 minuter. Ta av från värmen.

  3. Mixa silkestofu & vaniljsocker med hjälp av en stavmixer & tillhörande måttbägare.

  4. Tillsätt den mixade tofun till gröten som fortfarande är varm. Desto kallare den blir desto svårare blir det att få ett klumpfritt resultat.

  5. Vispa ihop ordentligt.

  6. Förvara i kyl - håller i upp till 7 dagar (4°C). En 1 L matlåda i glas är perfekt förvaring.

  7. Toppa med valfri sylt & bär/frukt. Rekommenderas -> drottningsylt, jordgubbssylt eller kompott på jordgubb & rabarber.

Proteinrik mannafrutti här serverad med jordgubbar & en kompott av jordgubb & rabarber.

Noteringar:

  • Mängden sojadryck & önskad konsistens
    -
    Personligen uppskattar jag en stabbig mannafrutti & föredrar därför att koka gröten på 200g sojadryck. För en lösare & lenare mannafrutti så använd 300g dryck. Är du osäker - stanna där mittemellan - 250g sojadryck.

  • För en nostalgisk smak
    -
    Önskar du en mannafrutti som är mer lik fabrikatet så kan jag tänka mig att det blir väldigt gott (och likt i smak) om du kokar den på en sötad vanilj-smaksatt sojadryck (eller valfri växtbaserad dryck). Jag har inte testat det själv.

  • Glutenfri variant?
    -
    Testa kan du göra med glutenfria mannagryn av hirs! … Alternativt så rekommenderar att du testar min risifrutti - men det är inte samma sak.

Vill du se mer vegogott från mig?
Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Tik Tok

/ Madeleine  ♥

Chokladpraliner med jordnötssmör och banan

Chokladpraliner med jordnötssmör och banan