Tortillabröd på bakpulver

tortilla-brod-bakpulver.jpg

Att göra hemmagjorda tortilla bröd från grunden är lätt som en plätt.

Det tar inte lång tid att förbereda alls eftersom det är ett bakpulverbröd.

I köpebröd. specifikt tortillas finns en del tillsatser, inget fel med det men kan vara fint att testa att baka själv ibland så vet du exakt vad du stoppar i dig.

Därför uppmuntrar jag dig att testa dessa godingar.

Ikväll blir det alltså tacomys med hembakta tortillabröd och Eurovision song contest 2015. :)

 

 

Tortillabröd

( -8 st)

 

150g vetemjöl
75g vetemjöl med fullkorn
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk agavesirap
1 1/4 dl varmt vatten
2 1/2 msk rapsolja

 

 

Gör så här

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

2. Sjud upp vatten, använd ej kokande men vattnet ska vara varmt.

Du ska kunna knåda degen utan att bränna dig.

3. Tillsätt vatten, agavesirap och olja till mjölblandningen och knåda snabbt ihop till en slät deg. Låt degen vila i 15 minuter.

4. Dela upp degen i 8 delar, ca 45g styck

Rulla dom till bollar och platta till lätt. Kavla bröden tunt på ett mjölat underlag.

5. Stek bröden i en riktigt varm torr teflonpanna. Ca 30-60 sekunder på första sidan.

6. Vänd och stek max 30 sekunder till. Steker du för länge blir bröden krispiga och kommer inte gå att vika.

7. Lägg bröden i en hög under köksduk så behålls dom mjuka och varma.

Låt svalna om du vill frysa in dom.

 

OBS - Se till så kökshanduken inte doftar av sköljmedel, då kan bröden ta av smak.

Ha ett extra trevligt tacomys med dessa smarriga tortillas! ♥

recept-veganskt-tortilla.jpg

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Pinterest & Bloglovin

/ Madeleine