Fruktig granola ~ Fri från vitt socker

fruktig-granola.jpg

Inlägget är i samarbete med Smiling.

 

Detta är min favorit granola för tillfället, och även min pappas. Den går åt fort här hemma med andra ord.

En granola som man köper i butik kan innehålla mycket oönskade ingredienser och kan ligga väldigt högt i pris. Denna granola gör du lätt själv utan krångel.

Granolan är fri från tillsatt socker, sötman i denna kommer från frukt.

Jag använder mangojuice för att ge granolan en naturlig sötma och arom.

Sötman finns även i denna från sega bitar av smilings fruktbar, vilket passar perfekt i en granola. Crunch mötes av seg fruktighet. Baren är helt naturlig och innehåller torkat äpple, mango, dadlar och russin.

Har man inte tex hirsflingor hemma och är akut sugen på denna granola så kan man givetvis använda mer havregryn istället, eller någon annan form av gryn/flingor om man så har det.

Jag har använt både quinoaflingor och hirsflingor och båda är väldigt lika i smak och karaktär.

granola-utan-olja.jpg

I just denna omgång använde jag hirsflingor. Men som sagt, har du inte det hemma, ersätt det med havregryn.

Se till att använda havregryn som är märkta glutenfria om du tänkt servera detta till någon som inte kan äta gluten.

Denna granola passar även bra att slå in sött i en burk och ge bort i present.

Hur bra låter inte det?

Nedan finns video på hur du lyckas med denna granola. Hoppas du gillar den! :)

 

 

Fruktig granola

 

7 dl havregryn
- använd glutenfri för garanterad glutenfri granola
2 dl hirs/quinoaflingor
1/4 dl linfrö
1/4 dl chiafrö
1/2 tsk äkta vaniljpulver
2 dl

Smiling mangojuice

1 st Smiling fruktbar

 

 

Gör så här

1. Värm upp ugnen till 175ºC.

2. Blanda ihop alla torra ingredienser, förutom frukt-baren i en skål.

3. Tillsätt juicen. Blanda ihop. forma gärna klumpar med händerna av granolan om du vill ha en mer klumpig granola.

4. Bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper.

5. Gräddas mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter.

Se till att röra om i granolan var 10-15 minut under gräddningstiden så granolan blir jämnt gräddad.

6. Skär upp frukt-baren i små tärningar. Tillsätt till den varma granolan. Låt svalna.

7. Häll upp i en förvaringsburk.

Ät till frukost, dekorera dina smoothiebowls, använd granolan till bakning, eller ät den som den är som snacks.

 

 

 

Här är receptet i videoformat! :)

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Pinterest & Bloglovin

/ Madeleine