Veganska jordnötsbiffar

jordnotsbiffar-hclf.jpg

Inlägget är i samarbete med Smiling!


Så vad passar inte bättre än dessa smarriga och hemmagjorda vegetariska biffar att stoppa i pitabröd? Receptet är framtaget i samarbete med Smiling som levererar schyssta fairtrade och ekologiska nötter.

Jag brukar förvälla och koka mina egna bönor men att köpa kidneybönor på burk är inte fel, se bara till att skölja de ordentligt.

Ha en trevlig lördag! :)

 

Vänligen,

Läs noteringarna längst ned innan du börjar laga denna rätt!

 

Jordnötsbiffar i pitabröd

(- ca 11 st biffar)

 

300g kokta kidneybönor utan spad
250g rå sötpotatis
1/2 påse Smiling jordnötter (62g)
1 gul lök
1/4 röd paprika
1/2-1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
1 krm herbamare örtsalt
1 krm salt
ev. 1/2 röd chilipeppar, svartpeppar

Recept för hemmagjorda Pitabröd!

 

 

Gör så här

1. Värm upp ugnen till 225°C.

2. Ångkoka eller koka sötpotatisen till den är genomkokt, gärna i mindre bitar så går det fortare. Låt sedan svalna.

3. Mixa nötterna i en mixer till det liknar ströbröd, aningen grovare än ett ströbröd. Tillsätt till en bunke.

4. Mixa sedan kidneybönorna i mixern, det behöver inte vara helt slätmixat men det skall bli en deg.

5. Ta ur böndegen ur mixern och tillsätt till bunken. Finhacka lök, paprika och eventuell chili.

6. Tillsätt även grönsakerna till bunken. Mixa potatisen slät och tillsätt till bunken. Krydda nu med alla kryddor.

7. Blanda till en jämn biffdeg. Forma biffar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper, ca 10-12 st.

8. Baka biffarna i 20-30 minuter, därefter skall de försiktigt vändas och sedan bakas i ytterligare 10-20 minuter.

Servera som visat i pitabröd med grönsaker och srirachasås eller till potatis, ris m.m.

veganska-jordnotsbiffar.jpg

Noteringar

  • Det är viktigt att grädda biffarna så de fått färg innan man vänder de då de är ömtåliga. Man kan nog även steka biffarna i rikligt med olja om man vill lyxa till det. Vill man att smeten skall hålla ihop bättre kan man testa att tillsätta någon matsked stärkelse eller ströbröd.

 

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Pinterest & Bloglovin

/ Madeleine