Vietnamesiska vårrullar

dsc_0895.jpg

Inlägget är i samarbete med Smiling!


Godmorgon måndag!

Jag tänkte välkomna den nya veckan med ett recept på färggrann fräsch mat.

Även fast det är kallt ute nu så kanske du börja längta till vår och sommar. Denna måltid blir iallafall färggrann och fräsch och passar bra för dig som kanske önskar något liknande.

Skillnaden mellan vietnamesiska vårrullar och vanliga är att dessa är inte friterade. De vietnamesiska vårrullarna är mer råa, dock inte raw food.

Det blir mer som en burrito, färska grönsaker i rispapper, jättegott, speciellt med en salt/syrlig dressing till.

dsc_0915.jpg

Du kan själv variera vilka grönsaker du föredrar att ha i.  

Exempelvis, byt ut rödkålen mot någon annan sorts kål som du föredrar. Ta tofu istället för sojabönor.

Är du allergisk mot jordnötter så har Smiling även supergoda cashewnötter.

Hoppas du lagar denna måltid någon dag och var inte rädd för att lämna en kommentar och vad ni tycker, eller vad som helst egentligen. 

Ha en fortsatt trevlig dag! 

 

 

Vietnamesiska vårrullar

(10 st, 2-3 portioner)

 

10 st vietnamesiska rispapper
50g risnudlar
1 stor morot
50g frysta sojabönor
1/2 förpackning babyspenat, 35g
ca 2 blad rödkål
ca 5 cm purjolök
50g Smiling jordnötter

 

 

Dippsås

2 msk tamari eller japansk soja
1/2 lime
1/2-1 tsk srirachasås

 

 

Gör så här

1. Börja med att skölja babyspenaten och låt den rinna av i ett durkslag.

2. Förväll risnudlarna genom att lägga de i hett kokt vatten i ca 5 minuter, eller till dom är mjuka. De behöver inte kokas.

3. Koka sojabönorna i cirka 2 minuter och skölj de sedan i kallt vatten.

4. Förbered sedan resterande grönsaker. Skala moroten och använd morotsskalaren för att skära tunna strimlor. Strimla rödkålen fint, om man vill kan man ta hela huvudet och köra den på en mandolin, och uppskatta önskad mängd.

5. Skär purjolöken i tunna strimlor. Skölj alltid purjolök noggrant då det kan finnas jord i. Se till att skölja alla grönsaker noggrant.

6. Hacka jordnötterna i mindre bitar eller låt de vara hela.

7. Rispapperen ska blötläggas i hett vatten i endast några sekunder, blötlägg en i taget medan du viker vårrullarna.

8. Fyll rispappererna med en liten mängd av vardera. Vik ihop båda ändarna och rulla sedan ihop till en rulle. Ungefär som man viker en burrito.

9. Blanda ihop tamari, saften av 1/2 lime till en sås, tillsätt sriracha efter smak då den är väldigt stark. Blanda väl. Servera vårrullarna med dippsåsen.

 

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Pinterest & Bloglovin

/ Madeleine