Vegansk rödbetssallad på cashewnötter

dsc_0074.jpg

Inlägget är i samarbete med Smiling!
 

Det är häftigt vad mycket en kan göra med cashewnötter.

Blötläggers nötterna öppnas en helt ny värld av kreationer. I detta fall har jag gjort en vegansk gräddfil på cashewnötter.

Ganska häftigt må jag säga!

Denna "gräddfil", eller snarare sagt cashewcream använde jag sedan för att skapa en klassisk rödbetssallad.
 

Salladen är vegansk och passar perfekt att äta för tex äggallergiker som vill byta ut den äggfria majonäsen och testa något nytt. Allergisk eller inte så kan det vara kul att experimentera med nya smaker.

Om du undrar hur det smakar skulle jag säga att den är krämig som en "vanlig" rödbetsallad men har till smaken en liten nötighet.

Hoppas det smakar, testar du receptet så lämna gärna en kommentar om hur det gick och vad du tyckte.

Tänk på att desto starkare mixer du har desto slätare resultat får du.

God Jul! 

 

 

Rödbetssallad
 

1 påse Smiling naturella cashewnötter (125g)
2 stora färska rödbetor
1 citron
1-2 tsk dijonsenap
Salt

 

 

 

Gör så här

1. Låt cashewnötterna blötläggas under natten eller i minst 4 timmar.

2. Koka rödbetorna till dom är mjuka och färdigkokta. Låt rödbetorna svalna.

3. Häll av vätskan från nötterna och tillsätt nötterna till en mixer eller använd en stavmixer.

4. Pressa citronen och tillsätt citronjuicen till beredaren. Mixa nötterna till dom har bildat en massa.

5. Tillsätt lite vatten i taget till det uppnått en konsistens liknande gräddfil. Detta skall bli gräddfil fast gjord på cashewnöt. Mixa till en slät konsistens.

6. Tillsätt senap, salt och eventuellt smaka av med mer citron om det så önskas. Mixa lite till.

7. Skala de avsvalnade rödbetorna och skär i små kuber. Blanda rödbetorna med "cashewfilen". Servera.

 

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Pinterest & Bloglovin

/ Madeleine